In Andalusië weten de mensen nog goed wat levenskwaliteit is.

Je vindt er natuurlijk de vele stranden met zonnekloppers uit heel Europa en culturele hoogtepunten in de historische steden, maar er is meer. Het loont echt de moeite om je te laten meevoeren in de typische Zuid-Spaanse manier van leven.

Wat verder het binnenland in is het leven niet meer zo hectisch als in de kust- en cultuursteden. Natuurlijk bestaat er niet zoiets als de typische Andalusiër, maar over het algemeen kan je wel stellen dat de inwoners van Andalusië een harmonische levensstijl hebben en bekend staan als levensgenieters. Er wordt op een heel andere manier met het leven en zijn dagelijkse beslommeringen omgegaan dan in de koudere delen van Europa. Door het aangename klimaat spelen vele aspecten van het dagelijkse leven zich buiten af. Oude Spaanse vrouwtjes maken nog tijd voor een praatje op de markt en de marktkramers prijzen uitbundig hun waren aan. In het straatbeeld van de kleine dorpjes zie je de mensen vaak nog bij elkaar op de stoep zitten om te keuvelen (of te roddelen) over wat er zich in het dorp allemaal afspeelt. In de namiddag zijn de straten meestal leeg, dan houden de inwoners hun siësta om, vooral in de zomer, te ontsnappSpanish wineen aan de verzengende hitte. ’s Avonds is er dan weer een drukte van jewelste in de typische kleine gezellige eetgelegenheden van het dorp. Met een glaasje Spaanse wijn en de typische tapas komen mensen van alle leeftijden samen om alle nieuwtjes uit het dorp te vertellen.

Probeer tijdens jouw reis eens zo’n authentiek Andalusisch dorpje te bezoeken. Het tempo van het leven ligt er heel wat lager dan in Nederland of België. Andalusië is daarmee ook meteen een droombestemming om even stil te staan bij de kwaliteit van het leven.