Promotie en instandhouding van het toerisme

Regelmatig vindt men in verschillende Nederlandse kranten informatie over toeristische bestemmingen. Zo verscheen er onlangs op de website van het Algemeen Dagblad, een artikel over populaire reisbestemmingen dat stelde dat de Nederlander zich bijzonder veilig voelt in landen zoals Portugal, Frankrijk en Spanje.

AndalussiaAndalusië is een regio in Spanje waar heel wat Nederlanders graag op vakantie gaan. Een van de redenen hiervoor is natuurlijk de aangename temperatuur, maar ook de faciliteiten voor de Nederlandse vakantiegangers.

De overheid doet dan ook heel wat inspanningen om het verblijf in Andalusië voor toeristen zo aangenaam mogelijk te maken. Zo wordt er bijvoorbeeld flink geïnvesteerd in het in stand houden van het cultureel erfgoed. De wegeninfrastructuur werd de laatste jaren behoorlijk aangepast en uitgebreid en men doet er alles aan om de toerist een veilig gevoel te geven.

Een van de meest opmerkelijke initiatieven van de overheid zijn de zogenoemde ‘paradores’. Dit zijn historisch waardevolle gebouwen die omgebouwd werden tot heuse verblijfsaccommodaties. Vele toeristen vinden het heerlijk om enkele nachten door te brengen in een heus kasteel dat dateert van enkele honderden jaren terug. Extra mooi meegenomen is dat men voor een verblijf in deze paradores meestal niet diep in de buidel moet tasten. Deze werden immers ingericht met de steun van de overheid, waardoor de prijzen laag kunnen gehouden worden. Bovendien werken deze paradores vaak met lokale producten. Hierdoor wordt niet alleen de lokale economie gestimuleerd, maar kan de bezoeker ook kennis maken met specialiteiten van de streek.

Er werd door de Andalusische overheid ook extra aandacht besteed aan de uitbouw van efficiënte toeristische diensten in alle grote steden waar de bezoekers in het Engels te woord gestaan worden. Dit geeft de reizigers niet alleen meer vertrouwen, maar door allerlei uitstappen die de toeristische diensten aanbieden zullen ze nog meer in de ban geraken van het fantastische Andalusië.