Praktische informatie

Om naar Andalusië te reizen volstaat een geldig nationaal identiteitsbewijs of paspoort. Het is natuurlijk altijd interessant om een bijkomende reisverzekering af te sluiten.

Net als in alle Europese landen is de munteenheid de euro. In de meeste handelszaken kan je ook met internationale creditcards betalen. Heel vaak wordt gevraagd om bij betalingen met creditcards uw paspoort of identiteitskaart te tonen. In veel zaken, en met name hotels, worden ook reischeques aanvaard. In de meeste horecazaken is de prijs van de bediening inbegrepen. Net als in vele zuiderse landen is het echter vaak de gewoonte om fooien achter te laten. Neem voor alle zekerheid echter voldoende cash mee, vooral als je een bezoek plant aan de kleinere dorpjes.
De meeste winkelsshops in Andalusia in Andalusië zijn geopend van maandag tot zaterdag van 9.30 tot 13.30 uur en van 16.30 tot 20.00 uur. Grotere handelszaken en vooral warenhuizen blijven meestal ook van 13.30 uur tot 16.30 uur open. Spanje telt heel wat officiële feestdagen. Op deze dagen zijn de winkels de hele dag gesloten. Hou hier dus rekening mee tijdens jouw vakantie.

De tijd in Andalusië is gelijk aan de tijd in Nederland en België.

Andalusië is één van de warmste regio’s in Europa. Je doet er dan ook goed aan om, vooral in de zomer, de zon te vermijden op de warmste uren van de dag. Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt.

De officiële taal in Andalusië is uiteraard Spaans. In de toeristische gebieden wordt door de meeste mensen ook Engels gesproken.

Normaal gezien is het leidingwater in Andalusië drinkbaar. Toch is het altijd beter om voor consumptiedoeleinden water uit flessen te gebruiken.

In de meeste grote steden van Andalusië kan je op verschillende plaatsen (hotels, reisbureaus, VVV-kantoren, luchthavens, enz.) toeristenpassen kopen. Deze bevatten voordelige tickets voor monumenten en musea en kortingen op allerhande toeristische activiteiten. De prijs van deze toeristenpassen hangt af van het soort pas en de zaken die erin vermeld staan.