Praktische informatie over Andalusië

Men kan zowel met de wagen als met het vliegtuig naar Andalusië reizen.

Andalusië ligt op ongeveer 2.400 kilometer van Nederland. Een autoreis naar Andalusië kost dan ook behoorlijk wat tijd. Toch is met de wagen naar Andalusië reizen een prachtige ervaring. Men geniet niet alleen van een prachtig uitzicht tijdens de autoreis, maar tijdens deze autoreis komt men ook langs pittoreske dorpjes waar er kan genoten worden van de lokale cultuur.

Voor degenen die liever wat sneller voet op Andalusische bodem willen zetten, is het vliegtuig de ideale oplossing. In amper drie uur kan men het koude Nederland omruilen naar het zonnige Andalusië. Vanuit de Nederlandse luchthavens vertrekken er meerdere vluchten per dag naar Andalusië. Reizigers die wat verder van een luchthaven wonen, kunnen makkelijk met de trein naar de luchthaven reizen. Zodra je de treinwagon binnenstapt, is de reis naar hePrivate aircraftt zonnige zuiden eigenlijk al begonnen.

Leuk meegenomen is dat men voor het reizen naar Andalusië helemaal geen speciale documenten moet aanvragen. Een nationaal identiteitsbewijs of een paspoort volstaan.

In Andalusië kan men gewoon met Euro’s betalen. Geen gedoe dus om uit te rekenen hoeveel men precies kwijt is voor een lekker glaasje Andalusische wijn met een scala aan verrukkelijke tapas. Bovendien is deze typisch Andalusische maaltijd bijzonder goedkoop. Vergeet vooral niet een tip te geven aan de behulpzame ober. Dit is immers de gewoonte in Andalusië. Niet voldoende cash op zak om wat uitgebreider te gaan eten? Geen nood! In de meeste handelszaken kan men ook met internationale creditcards betalen.

In principe is het leidingwater drinkbaar in Andalusië.

Er is in Andalusië geen tijdsverschil met Nederland, maar de bewoners leven er wel op een heel ander tempo. Heel veel handelszaken zijn er tussen 13.30 uur en 16.30 uur gesloten. Dan nemen de Andalusiër immers hun siësta. Zondag is een algemene rustdag. Hou hier dus zeker rekening mee als je een shopping uitstap plant.