Een ideale vakantie beleven betekent niet voor iedereen hetzelfde. Sommigen onder ons nemen genoegen met een weekje platte rust en voor anderen is een actieve vakantie de ideale uitlaatklep. Cultuurfreaks onder ons bezoeken tijdens hun vakantie alle mogelijke historische gebouwen en gastronomische fijnproevers bezoeken zoveel mogelijk restaurants om met volle teugen van de lokale specialiteiten te genieten. Met een gezin of een groep vrienden op reis gaan kan dus tot heel wat situaties leiden.

Wel, goed nieuAndalusiaws: Andalusië heeft voor elk wat wils en is daarmee voor heel wat mensen de ideale vakantiebestemming.

Reizen naar Andalusië kan op verschillende manieren. Je kan natuurlijk met de wagen naar Andalusië rijden. De meest populaire weg is in dit geval de Routa del Sol. Hou er wel rekening mee dat de afstand van Nederland tot het uiterste zuiden van Andalusië zo’n 2.400 kilometer bedraagt. Een hele tocht dus om met de wagen te doen. De meest comfortabele manier om naar Andalusië te reizen blijft toch het vliegtuig. Andalusië heeft verschillende luchthavens waarop vanuit Nederland of België heel regelmatig gevlogen wordt. Na een kleine drie uur op het vliegtuig zet je al voet op Andalusische bodem.

Wil je tijdens jouw vakantie de streek verkennen of wat meer mobiel zijn? Huur dan gerust een wagen. Er zijn tal van plaatsen waar je voor een zacht prijsje veilig een wagen kan huren.

Je moet er natuurlijk ook ergens verblijven. In Andalusië heb je tal van verblijfsmogelijkheden. Je kan er natuurlijk voor kiezen jouw vakantie door te brengen in één van de talrijke hotels aan de vele Costa’s die de regio rijk is. Je vindt er hotels van de meest bekende en luxueuze hotelketens. Er zijn echter ook nog tal van andere mogelijkheden. Als je van een meer persoonlijk verblijf houdt, kan je kiezen voor een kleiner charmehotel of een Bed & Breakfast. Of waarom niet eens verblijven in een authentiek Spaans landhuis of op een heuse Finca?