Ervaringen om niet te vergeten

Eén van de volgende activiteiten mag zeker niet ontbreken:

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey is een wandelpad dat loopt van Alora naar Campillos door de El Chorro kloof en werd in 1901 aangelegd om goederen te transporteren. Het pad is drie kilometer lang, ongeveer een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de rivier ‘El Chorro’. Na een grondige renovatie werd het pad heropend voor het publiek. Je kan er langs de rotswand van de Desfiladero de los Gaitanes in El Chorro wandelen. Een adembenemend uitzicht! Enkele stukken op het wandelpad bestaan uit glas zodat je de meer dan 100 meter diepe kloof kan bewonderen. Als je de Caminito del Rey wilt bewandelen is het aan te raden de kaartjes hiervoor al op voorhand te bestellen. De wandeling is verboden voor kinderen jonger dan 8 jaar. Bij een windkracht van 35 km/uur wordt het pad gesloten.

Dagtocht Tarifa – Tanger, Marokko

Tarifa is een kleine stad die op het uiterste puntje van Spanje ligt. Bij helder weer kan je er de kust van Marokko zien. De plaats is ook heel geschikt als je walvissen of dolfijnen wilt zien. Heel vaak vind je er ook vogelliefhebbers om rDay Trip Tarifa - Tangiers, Moroccooofvogels en ooievaars te spotten. Vanuit Tarifa kan je met de veerboot in minder dan 35 minuten Tanger bezoeken. Je kan ervoor kiezen om de stad met of zonder gids te bezoeken. Het is echter aan te raden om een gids te nemen. Eerst en vooral zal hij jou de mooiste plekken van de stad kunnen tonen en ten tweede zal de lokale bevolking zich niet aan jou opdringen. Je kan de nieuwe en oude stad bezoeken, de vuurtoren van Kaap Spartel, muntthee drinken met één van de vele Marokkaanse lekkernijen, winkelen in de typisch Marokkaanse bazaars en nog zo veel meer. Zeker de moeite waard!

Dit zijn maar enkele voorbeelden van avonturen die je zeker moet beleven in Andalusië. Uiteraard valt er nog veel meer te beleven: je kan er golven, wijn proeven, fietstochten maken, boottochten maken en nog veel meer… Aan jou om al dat moois te ontdekken.